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Technical Difficulties – CFIA EDI-IID

The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) is experiencing issues with the processing of Electronic Data Interchange (EDI) Integrated Import Declaration (IID) messages. 

We are actively working on resolving these technical difficulties, and we will update you with the latest information. Processing of EDI-IIDs will continue; however, there may be delays.

If you require a release for a shipment that has already arrived, or is about to arrive at the border, please submit your request by email to [email protected] or fax documents to 905-795-9658.

The National Import Service Centre (NISC) will reply using the same method of transmittal by which the correspondence was received. To receive correspondence by email, please indicate the email address on the Request for Documentation Review (5272) form.

Thank you for your cooperation.


Difficultés techniques – EDI-DII de l’ACIA

Le système d’échange de données informatisé (EDI) de l’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) rencontre des difficultés dans le traitement des demandes électroniques de la Déclaration intégrée des importations (DII).

Nous travaillons activement à résoudre ces difficultés et nous vous fournirons une mise à jour le plus rapidement possible. Le traitement des demandes se poursuit, mais il pourrait y avoir un délai d’attente.

Pour une demande de mainlevée de votre expédition qui est déjà arrivée ou qui est sur le point d’arriver à la frontière, veuillez transmettre vos documents par courriel à cfia.niscimports [email protected] ou par télécopieur au 905-795-9658.

Le Centre de service national à l’importation (CSNI) utilisera le même mode d’envoi que celui par lequel il a reçu la correspondance. Pour recevoir la correspondance par courriel, veuillez en indiquer l’adresse sur le formulaire Demande de révision de documents (5272). 

Nous vous remercions de votre collaboration.

Topic(s)

Release
Release - General

Information source

Canadian Food Inspection Agency (CFIA)
Disclaimer

The foregoing information is provided for informational purposes only and is not intended as, nor should it be considered, professional advice or a substitute for conducting your own thorough research and review. Before making any decisions or taking any action based on the information provided, you should conduct your own independent investigation and/or seek professional advice from a qualified expert in the relevant field. The CSCB disclaims all liability for actions taken or not taken based on the information provided.